Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 Cabinetele medicale din cadrul Asociaţia ”Împreună pentru sănătatea ta” din str. 1 Decembrie, nr.36 sunt din ce in ce mai solicitate, dovadă a profesionalismului cadrelor medicale, dar şi a domeniului în care activează acestea.

 

In cadrul Klinika – Asociatia “Impreuna pentru sanatatea ta” Sfantu Gheorghe se desfasoara programul numit “Screening-ul dezvoltarii neuropsihice” prin care s-au depistat si diagnosticat o multitudine de probleme ale dezvoltarii neuropsihomotorii a copiilor de orice varsta, incepand de la o usoara intarziere a dezvoltarii motorii in perioada de sugar si continuand pana la diagnosticul complex de epilepsie sau de neurofibromatoza de tip I.
Cresterea copilului nu inseamna numai dezvoltarea fizica. Copilul se dezvolta si invata incepand inca de la nastere. De aceea trebuie sa ii fim aproape in fiecare etapa a vietii sale si astfel parintii impreuna cu medicii de specialitate pot diagnostica precoce si trata orice tulburare in procesul de dezvoltare neuropsihomotorie a copilului.
Copiii sunt consultati GRATUIT, sunt diagnosticati si li se ofera un plan de ingrijire in cadrul cabinetului de Neurologie pediatrica din cadrul Klinika, Sf. Gheorghe, str 1 Decembrie 1918 nr. 36, telefon 0724573354, 0267352266

Covăsnenii nu prea-şi caută de sănătate

 

Stresul combinat cu lipsa de odihnă şi mâncarea nesănătoasă ne fac tot mai vulnerabili în faţa bolii. Mare parte dintre persoane neglijează «să-şi caute de sănătate», nefăcându-şi analize şi in­vestigaţii medicale care să le ateste starea în care se află. Iar când ajung să fie „răpuşi” de boală, şi-abia atunci aleg să se adreseze medicului, din păcate, poate fi prea târziu.

Venind în întâmpinarea covăsnenilor,  Asociaţia „Klinika-Împreună pentru sănătate” din Sfântu Gheorghe, în cadrul programelor de “Screening” a efectuat peste 3.000 de consultaţii gratuite, în decursul celor  trei ani de la înfiinţare. Ca urmare,  peste 30% dinte pacienţii  depistaţi cu boli, în anumite stadii, au fost vindecaţi,  în totalitate.

„În fiecare an, de când ne-am înfinţat,  în  2008, am organizat campanii de consultaţii şi screening-uri  gratuite, în toate cabinetele medicale  pe care le avem. Facem consultaţii gratuite pentru că dorim să contribuim şi noi,  atât cât putem, la menţinerea sănătăţii de sănătate a omului, în special a comunităţii covăsnene. Dorim să îi determinăm pe oameni să vină să se consulte, să îşi facă  toate screeneg-urile şi analizele, mai ales că sunt gratuite. Noi nu câştigăm nimic din aceste consultaţii gratuite, dar câştigăm mulţumire sufletească (….) E lucru mare să contribui la menţinerea sănătăţii omului. Oamenii  trebuie să tină cont de faptul că este mai uşor să previi şi să depistezi din timp o boală, să ştii care sunt lipsurile oragnismuli tău, decât să te confrunţi  cu ea, când poate fi prea târziu”, a declarat Aurelia Mereuţă Ştefan, preşedinta şi managerul Asociaţiei „Klinika-Împreună pentru sănătate”.

Aurelia Mereuţă Ştefan

Asociaţia are nouă cabinete medicale de specialitate, dotate cu echipamente noi, moderne, de ultimă generaţie, în care medicii oferă consultaţii, tratamente şi operaţii speciale. Aurelia Mereuţă Ştefan ne-a spus că medicii specialişti, care lucrează la această asociaţie, o fac cu devotament  şi cu multă dăruinţă. „Sunt doctori recunoscuţi pe plan naţional, dar şi pe plan universitar, ca profesori, care pe lângă munca pe care o fac în cadrul altor clinici din afara judeţului, au ales să vină să îşi desfăşoare activitatea şi în cadrul asociaţiei noastre. Este devotament  faţă de profesia pe care o au, pentru că aici, la noi, nu lucrează pe bani”, a precizat preşedinta Asociaţiei „Klinika-Împreună pentru sănătate” din Sfântu Gheorghe.

În spaţiul amenajat de asociaţie funcţionează  cabinete de  dermatologie, cardiologie, ginecologie, psihologie, neuro­logie-pediatrică,  evaluare a stării de sănătate cu aparatul Wellness.  În scurt timp, aici va funcţiona şi un cabinet de acupunctură în tratamentul afecţiunilor reumatologice.

Recent, Asociaţia a achiziţionat un aparat IPL cu lumină intens pulsată, mai exact un aparat de  dermatologie cosmetică  de ultimă generaţie. Adresabilitatea la această spe­cialitate este mai mare în rândul femeilor, care, din dorinţa de a arăta mai bine, mai tinere şi mai îngrijite, recurg la o serie de proceduri dermato-cosmetice. Astfel, aparatul promite să îndepărteze părul nedorit, definitiv şi fără durere, să trateze eficient orice fel de  leziune vasculară, dar tototdată să şi întinerească pielea.

De asemenea, laserul tratează cu succes orice fel de leziune pigmentară, aparută fie în urma expunerii la soare, fie în urma înaintării în vârstă, şi poate îndepărta cu succes tatuajele negre, albăstrui sau roşii.

Preşedinta clinicii a precizat că în perioa­da care a mai rămas până la sfârşitul acestui an, se vor oraganiza, gratuit, tratamente dermato-cosmetice. Totodată, în această perioadă Asociaţia „Împreună pentru să­nătate“ va derula campania de servicii medicale gratuite. Astfel, începând cu săptămâna viitoare, timp de două zile, Asociaţia va oferi consultaţii şi tratament gratuit,  la cabinetul de reumatologie, doctor specialist Claudia Suciu. Acesta s-a specializita  în China, timp de 7 ani de zile, în care a studiat  acopunctura, ce reprezintă  una dintre cele mai vechi tehnici de tratament  cunoscute în lume.

Oportunităţi există, rămâne doar ca noi să găsim atâta timp pentru a apela la serviciile medicale gratuite, de specialitate, pentru a ne îngriji de sănătate, «care-i mai bună decât toate»!

Anna-Maria Chiţu

 

 

ANALIZATOR WELLNESS FIT FOR LIFE

Klinika a fost dotata cu aparatul; analizator wellness fit for life care la baza principiul cuantic al rezonantei magnetice (acrm )si implica inovatii tehnologice avansate de medicina, bio-informatica, inginerie si din alte domenii.
Folosind medicina cuantica ca baza teoretica , acest echipament electronic colecteaza campul magnetic slab al celulelor corpului uman, il analizeaza si determina starea de sanatate a persoanei testate , principalele sale probleme, scotand in evidenta recomandari standard de prevenire a bolilor.
acrm  este un ghid individual pentru aflarea starii de sanatate a intregului  corp si are avantajul ca este complet, non-invaziv, practic, simplu, rapid , economic el aduce o mare contributie la cauza sanatatii umane, avand o gama larga de dezvoltare si aplicatie, datorita dezvoltarii si profunzimii cercetarii stiintifice care sta la baza functionarii sale. Aparatul cereaza un profil de risc cu afectiunile care exista dar nu prezinta simptome evidente.
Daca apar schimbari patologice in aproximativ 10 celule , analizatorul poate prezice posibilitatea aparitiei bolii. Actionand in acest moment ,pacientul va putea preveni in mod eficient diverse boli cronice.

 

Analiza va arta starea de sanatate a pacientului fara analize de laborator sau alte proceduri complicate.dupa analiza  se va intocmi un plan personal in cateva minute se pot obtine diversi indicatori ai starii de  sanatate,a pacientului , iar verificarile regulate  vor aminti diversi indicatori  ai starii de sanatate a pacientului , la care trebuie acordata atentie sporita, pentru a preveni bolile. 

Rapoarte ce vor fi puse in evidenta;
-calitatile fizice de baza
Funcia plamanilor
-continutul de zahar in sange
-functia pancreasului
-boi osoase      -
-boli reumatice ale oaselor
-densitatea mineralelor
-elemente(ca,fe,se,pg,zn,vitamine,etc
sistemul nervos al creierului

Functia sexuala masculina/feminina

Sistemul cardio-vascular si cerebro-vascular, prostata       
-functia vezicii biliare
-sistemul endocrin
-functia gastrointestinala
-sistemul imunitar
-ginecologie
-analiza san
-toxine umane
-testul functionarii pielii
-functia rinichilor
-elementele sanatatii umane

-funcia ficatului

CERINTELE PERSOANEI TESTATE; PERSOANA TESTATA NU AR TREBUI SA NU BEA CAFEA SAU VIN,SA POARTE HAINE LEJERE, SA SE SCOATA TOATE OBIECTELE METALICE SI APARATELE DE COMUNICARE DE PE CORP, IN TIMPUL TESTARII SA SE RELAXEZE, SA NU VORBEASCA SI SA RESPIRE NORMAL.PROGRAM LUNI-JOI 15,00-18,00, VINERI 13,00-17,00                                                                                                                                                         

SCREENING-UL DEZVOLTARII NEUROPSIHICE
Ce este dezvoltarea neuropsihomotorie a copilului?
Cresterea copilului nu inseamna numai dezvoltarea fizica. Copilul creste, se dezvolta si invata, incepand inca de la nastere. Dezvoltarea copilului poate fi urmarita prin modul in care acesta se joaca, vorbeste, invata si se comporta.

Ce este o intarziere in dezvoltarea neuropsihica?
Abilitati cum ar fi: a zambi pentru prima data, primii pasi sau primele cuvinte sunt numite etape ale dezvoltarii neuropsihice.
O intarziere in dezvoltarea neuropsihica apare atunci cand copilul nu atinge aceste etape de dezvoltare in acelasi timp cu alti copii de aceeasi varsta. Daca copilul nu se dezvolta corespunzator, parintii trebuie sa invete sa le fie de ajutor. In majoritatea cazurilor, o problema de dezvoltare nu este “acel ceva” pe care copilul il poate depasi de unul singur.

Ce este screening-ul dezvoltarii neuropsihice?
Doctorii utilizeaza acest screening de dezvoltare pentru a confirma daca copii prezinta la timp anumite abilitati de dezvoltare sau daca acesti au probleme in a le achizitiona. Atata timp cat nu exista analize de sange sau alte teste de laborator care sa confirme daca copilul are o intarziere de dezvoltare, doar screening-ul  dezvoltarii neuropsihice poate confirma sau infirma acest lucru.

De ce este important screening-ul dezvoltarii neuropsihice?
Cand o intarziere in dezvoltarea neuropsihica nu este recunoscuta precoce, copilul trebuie sa astepte in a primi ajutorul de care are nevoie. Aceasta poate creea mari dificultati in atingerea performantelor scolare maxime in viitor. Mai putin de jumatate din copiii cu intarzieri in dezvoltarea limbajului sau a altor arii cognitive sunt diagnosticati inainte de a incepe scoala. In tot acest timp, ei pot primi ajutorul necesar pentru o cat mai buna integrare in institutiile de invatamant.

Cui trebuie sa se adreseze parintii atunci cand doresc o evaluare a dezvoltarii neuropsihice a copilului lor?
            Compartimentul de neurologie pediatrica – Asociatia “ Impreuna pentru sanatatea ta” - Klinika.

 


 

CONTINUAM  PROGRAMUL PENTRU DEPISTAREA SI TRATAREA PRECOCE A BOLILOR CARDIOVASCULARE, CU APARATURA MODERNA DE DIAGNOSTICARE.

CONTINUAM PROGRAMUL DE DEPISTARE A MELANOMULUI PRIN CAINETUL DERMATOLOGIC (DR. SORIN COTET) IN FICARE ZI DE LUNI SI JOI (ORELE 13.30-17.OO)                                                                                                                   
ASOCIATIA  PUNE LA DISPOZITIA PACIENTILOR PRIN CABINETUL ORL CONSULTATII CU APARATURA DE ULTIMA GENERATIE RESPECTIV ENDOSCOP CU CAMERA DE LUAT VEDERI PRIN CONSULTATIILE OFERITE DE DR. VALERIU BRONESCU.                                                                                                                               
EXAMENUL ENDOSCOPIC REPREZINTA POSIBILITATEA VIZUALIZARII PE ECRAN A INTERIORUL FOSELOR NAZALE, FARINGELUI,LARINGELUI SI CORZILOR VOCALE. PRINCIPALUL AVANTAJ AL UTILIZARII ACESTEI TEHNOLOGII IL REPREZINTA  FAPTUL CA MEDICUL SPECIALIST ORL POATE PUNE UN DIAGNOSTIC CU PRECIZIE EXTREM DE MARE SI UN TRATAMENT OPTIM. UN DIAGNOSTIC CORECT CONDUCE MAI REPEDE LA VINDECARE.                                          
UTILIZAREA ENDOSCOPULUI REPREZINTA UN SALT ENORM, IMAGINEA ESTE CAPTATA DE O CAMERA DE LUAT VEDERI CARE DATORITA POSIBILITATII DE STOCARE ELECTRONICA A IMAGINII, ATAT MEDICUL CAT SI PACIENTUL POT OBSERVA  IN MOD DIRECT STADIUL  CAT SI EVOLUTIA AFECTIUNILOR. DECI IMAGINILE POT FI URMARITE ATAT DE MEDIC CAT SI DE PACIENT.
FATA DE METODA CLASICA DE ANALIZA ORL( BINE CUNOSCUTA OGLINDA ORL) UTILIZAREA ENDOSCOPULUI REPREZINTA UN SALT ENORM. PRACTIC FARA UTILIZAREA ACESTEI TEHNOLOGII MULTE DETALII ALE DIAGNOSTICULI CLASIC RAMAN ASCUNSE.                                                                                                         
PENTRU CEI INTERESATI PROGRAMARI LA TELEFOANELE ; 0724 573354 ; 0728074654 SAU 0267 352266                                                                                                                                                                                            PRESEDINTE ASOCIATIEI                                                                                           

Dipl. Ec. STEFAN MEREUTA AURELIA

 

Un fapt îmbucurător şi pentru persoanele cu probleme dermatologice: în zilele de luni, 22 si 29 iunie, consultaţiile pentru depistarea cancerului de piele vor fi gratuite.
La cardiologie (dr. Dombi Zsuzsanna si Dombi Pal) si psihiatrie (dr. Salan Andreea şi Vasile Crişan) pacienţii se pot prezenta cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
Inscrierile se fac la tel. 0267-352226 sau 0724-573354 intre orele 10-18.    

 

05. iul 2009:Depistarea cancerului de piele – o acţiune continuă

Asociaţia ”Împreună pentru sănătatea ta” din Sfântu Gheorghe continuă campania de depistare a cancerului de piele începută în luna februarie prin asigurarea de 8 consultaţii gratuite in fiecare zi de luni. Având îin vedere faptul că urmează perioada cea mai grea pentru persoanele a căror toleranţă la razele ultraviolete este scăzută, medicul dermatolog dr. Sorin Coteţ acordă asistentă persoanelor care se expun razelor de soare şi constată anomalii. Melanomul, cancerul cel mai temut al pielii, apare in 30-40% din cazuri pe o alunită, iar soarele se numără printre factorii cei mai nocivi în procesul de transformare neoplazică. Prin intermediul cabinetelor medicale ale asociaţiei se realizează consilierea persoanelor şi se trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte expunerea îndelungată la soare. Medicul dermatolog atrageîin mod special atenţia asupra faptului că este mai periculos să lăsăm neoperată o aluniţă care dermatoscopic este atipică decât să o scoatem chirurgical. Asociaţia ”Împreună pentru sănătatea ta” acţionează şi în alte direcţii. Astfel, luni, 6 iulie, consilierea psihologică realizată de psih. Rodica Renţea este gratuită. La cabinetele de cardiologie si psihiatrie infantilă vă puteţi prezenta cu trimitere de la medicul de familie. Programările se fac la telefoanele 0267-352266 sau 0724-573354

01 iun. 2009comunicat de presa 

IN URMA SOLICITĂRILOR DIN CE ÎN CE MAI MARI, DOCTORII NOŞTRII DERMATOLOGI AU LUAT HOTĂRÎREA CA ÎN URMĂTOARELE 2 ZILE DE LUNI (01.06.2009 ŞI 08.06.2009) ÎNTRE ORELE 14.00-16.00 SE VA CONSULTA GRATUIT PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI DE PIELE (ALUNIŢE).

AMINTIM PENTRU CEI INTERESAŢI CA SE POT PREZENTA LA CABINETUL DE CARDIOLOGIE (DR.DOMBI ZSUZSANNA-IMOLA ŞI DR DOMBI PAL) CU TRIMITERE DE LA MEDICUL DE FAMILIE, PRECUM ŞI LA CABINETUL DE PSIHIATRIE (DR.SALAN ANDREEA-MARIA).

CEI INTERESAŢI SE POT PROGRAMA LA TELEFOANELE 0267-352266 SAU 0724-573354!

preşedinte:
Stefan Mereuţă Aurelia

31 mai. 2009continuăm programul de consiliere psihologică 

Continuăm programul de consiliere psihologică , susţinută de psiholog Rodica Rentea la cabinetele medicale din Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr.36. . Cei interesaţi li rugăm să se programeze la nr. de telefon 0267-352266 sau 0724-573354.

25 mai. 2009programul de consiliere psihologică gratuită

În această săptămână, respectiv luni şi joi, continuă programul gratuit de consiliere psihologică cu tema "tulburări de adaptare la adulţi şi copii", susţinută de psiholog Rodica Rentea la cabinetele medicale din Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr.36.

20 apr. 2009programul de consiliere psihologică 

Comunicăm programul de consiliere psihologică, gratuită, susţinută de d-na Rentea Rodica in săptămâna 13.04-17.04.2009 (respectiv 16.04.2009), cu tema "tulburări anxioase" (tema se continuă la cererea pacienţilor), apoi în săptămâna 20.04-24.04. 2009 (respectiv 23.04.2009) d-na psiholog Rodica Rentea va susţine tema "depresia". Cei interesaţi li rugăm să se programeze la nr. de telefon 0267-352266 sau 0724-573354.

09 apr. 2009, Social - PoliticCabinetele medicale din Sfântu Gheorghe luate cu asalt Sute de persoane au apelat în ultimul timp la serviciile cabimetului de dermatologie de la Sfântu Gheorghe din cadrul asociaţiei "Împreună pentru sănătatea ta", coordonat de doamna Aurelia Ştefan Mereuţă. Au fost peste 1600 de persoane, iar în programul strict 1044 oameni care au apelat la doctorul Coteţ, medic specialist dermatolog. 
Faptul că atăţi pacienţi au manifestat încredere în medic şi asociţie este semn cât se poate pozitiv. Sigur, consultaţiile au fost gratuite, iar de-acum se va plăti o taxă redusă, ceea ce a determinat afluxul de pacienţi, dar în acelaţi timp a constituit un imbold pentru lărgirea gamei de consultaţii, astfel încât în prezent beneficiază de asistenţă de specialitate persoane care apelează, tot gratuit, la psihologul Rodica Renţea. 
Latura nu tocmai îmbucurătoare a iniţiativei asociaţiei "Împreună pentru sănătatea ta" este că au fost depistate destule persoane cu boli de piele. Conform statisticii întocmite de dr. Sorin Coteţ, în 3 cazuri s-a depistat melanom malign, 11 au fost fost operate anterior, 41 de carcinoame bayocelulare, 20 cu nevi displazici (cu risc crescut de transformare) leziuni precanceroase etc., în total 153 cazuri. Chiar dacă e rău că s-au diagnisticat atâtea boli, este pozitiv faptul că ele pot fi tratate fiind depistate la timp. 
Să mai notăm faptul că Societatea Română de Dermatologie va organiza a patra ediţie a "Euro Melanoma Day - Ziua europeană pentru depistarea melanomului", manifestare ce va avea loc în 25 mai 2009 şi la care va fi prezentă şi asociaţia "Împreună pentru sănătatea ta". Medicii dermatologi din ţară sunt invitaţi să se implice în a această campanie ce se desfăşoară în 26 ţări şi al cărui scop este efectuarea unui screening cutanat gratuit în vederea depistării de leziuni precanceroase sau cancere cutanate - o acţiune ce s-a desfăşurat deja în Sfăântu Gheorghe timp de două luni!


 

Created by:

Creative Web Solutions